top of page

Tot ik alleen uit zand besta

Mijn afstudeerproject "Tot ik alleen nog maar uit zand besta"

Een geïllustreerde dichtbundel over het gevoel van fragmentatie. 

In het boek staan 12 zelfgeschreven gedichten met illustraties.

Zie hieronder een inkijk in de spreads.

In een leven verzamelt je lichaam sporen. Sproeten, littekens en groeilijnen. Allemaal kleine fragmenten die samen jouw verhaal vormen. Maar je laat ze ook achter. Huidschilfers, bloed en vette vingerafdrukken. Fragmenten van het lichaam die een impressie achter laten van wie je was. En nooit meer zal zijn.
Alles is veranderlijk en beïnvloedbaar. Geen enkel moment is hetzelfde als de volgende. Het lichaam doorstaat van alles en veranderd langzaam in het andere. De fysieke vorm breekt af tot cellen. De herinnering verspreid zich alleen in het geheugen. Kleine fragmenten zullen onthouden worden.
Daar gaat deze bundel over. De tijd, het lichaam en het mens zijn. Hoe we ontstaan uit fragmenten en zullen afbrokkelen tot.

Boektrailer

mcok up zand.png

Cover paperback

GS-IAS-MerelvanGasteren-TotIkAlleenUitZandBestaAFB2-2023.jpg

Cover hardcover

Mijn boek heeft 2 uitgaves. Een paperback en een hardcover. De hardcover is gebonden in de grafische werkplaats. Hiervoor heb ik onderzoek gedaan naar verschillende bindtechnieken. Voor de stofomslag is heb ik gebruik gemaakt van de lasersnijder. Het papier heeft een stoffen textuur waardoor er een extra dimensie ontstaat bij het vasthouden.

Spreads

Hieronder zie je een impressie van de inhoud.

bottom of page